Levolan Lumous (synt. 2022)

Lassi on väriltään ruunivoikko

Lassin kanssa käytiin Laukaasta hakemassa puhtaat irtopalakuvat helmikuussa ja nyt yritetään miettiä, että onko Lassin kivekset tulevaisuudessa metriä alempana vai toisessa osoitteessa 😂 

Vielä Lassi menee ruuna porukassa, mutta on huomannut olevansa ori. Lastautuu naurettavan helposti, tämän kanssa jaksaisi käydä useammatkin karnevaalit kaudessa.

Ruunaus ei ole ensimmäiseksi mielessä, koska isä Taranis on ruunattu ja olisi mukava, että tämä suku saisi jatkua mahdollisimman paljon. Taraniksen isä Haavekuva oli monen lajin taitaja ja taitaa poikansa Taraniskin olla aika monipuolinen ja mutkaton kaveri. Taraniksen suvusta löytyy vielä Ero-Ponsi, joka on ollut lapsuudessa monen ihanan suomenhevosen sukutaulussa.

Lassilla on mutkaton luonne ja se oppii helposti. Rohkea nuori ei arastele koneita ja laitteita.

Lassi on ollut meillä pihatossa, mutta osaa olla myös karsinassa. Lassi käy säännöllisesti harjoittelemassa maneesissa juoksutusta ja irtohypytystä. Ajo-opetus on seuraavana tulossa Lassin ohjelmaan.

Kuiviston Urhea (synt. 2022)

Urhea on tulossa myyntiin.

Kuiviston Armaani (MYYTY)

Armaani kesällä 2023

Armaani on 7.6.21 syntynyt ruuna. Armaanin emä Avatar on laumansa johtaja vaikka on aikuisista tammoista nuorin. Ava johtaa laumaa varmalla otteella ilman joutavaa ajamista. Avatar on hyvän kokoinen ja luonteeltaan rauhallinen. Armaanin isä Taranis on kantakirjattu ratsusuunnalle. Taranis on herrasmies ori joka on kilpaillut ainakin kenttää ja esteitä. Taraniksen isä Haavekuva oli monitoimi hevonen, jolla oli takana startteja niin raveista kuin kansallisen tason koululuokista. Armaani ei ole erisukuinen, mutta suvuissa ei ole Hilua eikä Suikkua. Kaukaa suvuissa on Vokker ja Vieteri.

Joskus tytöt antavat kunnolla takaisin. Tässä Tyttelin tarjoilema kuristus.

No palataan Armaaniin. Armaani on 2021 kesän ainoa poikalapsi. Tällä poikalapsella on ollut kidutettavanaan kaikenlaisissa kepposissa kaksi omaa ikäluokkaa olevaa tammaa ja 2020 syntyneet tammat. On hyvä, että ketaleen riekkumiset jakautuvat useamman harteille, koska yksin ei orivarsaa kestä, kuin toinen orivarsa. Armaanin talvibravuuri on tietysti mäenlasku. Varsojen aidassa on kaksi laakeaa kumparetta, joiden päälle Armaani astelee, sitten se käy kyljelleen, nytkyttelee vauhdit ja laskee. Harmi, että tästä ei ole todisteita, mutta en usko isännän keksivän tälläistä päästään. Kerran se oli laskenut niin, että puhelinpylväs olikin tullut sen tielle, siinnä se nytkytteli ja Akka tapsutteli tahtia kaviolla hellästi kylkeen. Kerrankin pääsi kiusaamaan rötösmestaria.

Armaani testailee kykyään pyörittää ämpäriä Tarinan lautasilla.

Armaani on luottavainen uusiin asioihin, esim koppiin käveli enempiä ihmettelemättä. Myös ensimmäinen hampaiden raspaus meni ilman rauhoitusta luottavaisin mielin.

Armaani on madotettu säännöllisesti, se on rokotettu ja kaviot on säännöllisesti vuoltu. Armaani on tottunut elämään niin pihatossa, kuin karsinassa.

Arvioimme Armaanin säkäkorkeuden aikuisena olevan n. 150-155cm

Armaani on ruunattu 28.2.2023

Pääskyn Poika (MYYTY)

Bossen isä on Pörnä-Poika

Bosse on meidän ensimmäinen kasvatti. Tämän hevosen myyminen tulee ajankohtaiseksi, kun oikea koti ja ihminen osuu kohdalle. Jos oikeaa kotia ei löydy pidämme Bossen oikein mielellään itse. Bossella on ajettu reellä ja kärryillä. Sillä on aloitettu ratsastamaan kesällä 2022. Bosse ei tykkää kentällä mennä, vaan on siellä tahmea ja haluton, niimpä olemme opettaneet sen tuolla metässä ja pellon laidoilla. Bosse menee ratsastaen kaikki askellajit.

Bosse ja Kankalon Poseidon nuorina oreina

Bossen jalat on irtopalakuvattu, ei irtopaloja. Jalat nesteettömät ja niissä ei ole ollut mitään huolia. Hampaat on raspattu viimeksi helmikuussa 2023 ja niissä ei ollut huomautettavaa. Bosse ei ole saanut kertaakaan ähkyä, eikä sillä ole ollut vatsavaivoja muutenkaan. Todella kovat ja hyvän muotoiset kaviot, ollut kengättä. Ei kesäihottumaa. Ruunattu helmikuussa 2022

Maalla oppii seurustelemaan yli lajirajojen.

Bosse on syntynyt keskelle touhua ja tohinaa. Meillä riittää monenlaisia koneita ja laitteita ihmeteltäväksi. Tiellä Bossella ei juurikaan ole ratsastettu, mutta omassa pihassa traktoreiden, autojen, mopojen, kaivinkoneen tai pienkuormaajan kohtaaminen ei tuota ongelmia. Meillä ajetaan myös tarhoihin pienkuormaajan ja traktorin kanssa.

Bosse matkustaa hyvin ja kävelee koppiin ilman taluttajaa, jotta itse voi jäädä sulkemaan takapuomin.

Ensisijaisesti etsitään kotia, jossa on tilaa, ystäviä ja vaikka useampikin ihminen paijaamassa. Bosse menisi hienosti myös hevosavusteisessa toiminnassa.

Kuiviston Usva (MYYTY)

Kuiviston Tarina(MYYTY)

Tarina on 8.6.2021 syntynyt tamma. Kaunis ja siro tähtipää. Tarinan emä Lasetti on pienhevoskokoinen, mutta maalaissilmäyksin epäilemme Tarinan kasvavan emäänsä suuremmaksi. Lasetti ei laumassa halua johto paikkaa vaan haluaa vähän varjon tavoin saapua ruokailemaan. Lasetti ei myöskään kauheammin pidä ihmisistä, mikä huolestutti jonkin verran, ettei vaan tarttuisi varsaan epäluulo. Huoli oli turha, Tarina rakastaa ihmisiä, se on aina hommissa mukana. Tarinan isä I.P Legenda on säkäkorkeudeltaan 162cm. I.P Legendalla on vain seitsemän jälkeläistä, joista Tarina on ainoa 2021 syntynyt. Myös Legenda oli ihmisrakas ja mukava hevonen ajaa. Tarina on I.P Legendan viimeinen jälkeläinen.

Tarina on aivan hurmaava, vilkas, sosiaalinen, rohkea, kekseliäs ja kerrassaan rakastettava pilkkuhuuli. Se ääntelee paljon juoksee vielä enemmän ja on aina paikalla, kun tapahtuu. Sitä ei pelota vaikka jalkoja kastelee letkulla. Vanha kansa sanoo, että hevonen kannattaa ostaa, jos sillä on kermat huulessa, Tarinan huulissa on kermaroiskeet ylhäällä ja alhaalla

Tarinalla on sellainen ilme, kuin se olisi syntynyt tavallisten kuolevaisten joukkoon, se on tavallista kuolevaista vähän ihmeempi.

Tarina on rakenteeltaan sopusuhtainen, takajalat hieman pihdissä. Tarina on tunnistettu sekä madotettu säännöllisesti. Tätä varsaa on käsitelty paljon. Tarinan liikkeet on lennokkaat. Tarina hyppii ja juoksentelee muita enemmän, sillä on myös kolmitahtinen laukka.

Tarina on löytänyt uuden kodin

Kuiviston Tytteli (MYYTY)

Tytteli on myyty.

Aika Savotta (MYYTY)

Aikulla on kaunis hyvä ilme.

Aika Savotta eli Aikku syntyi kaksosen kanssa. Kaksonen oli syntyessä kuollut ja Aikku ei saanut vasta-aineitakaan ternimaidosta, vaan ne haettiin Kuopiosta. Aikku kuitenkin selvisi, siitä on kasvanut sievä, rohkea ja kuuliainen.

Aikun emä Venlan Virkku kuoli tapaturmaisesti helmikuussa 2021. Virkku oli ihmisrakas ja helppo hevonen. Sillä oli ajettu ja meillä ensi ratsastus tehtiin heti maastoon, koska Virkku ei hätkähtänyt tippaakaan ratsastajaa. Varsat kirmasivat ohi ja edestä, kun ratsastin Virkulla ensimmäistä kertaa peltoteillä, joskus se voi olla niinkin helppoa. Virkun emästä on myös kantakirjaori Lassikko ja Virkun siskon poika on piensuokkien estemestari. Aikun isä Vileman on taasen käynyt Pariisissa ja näytellyt elokuvissa, hurmuri Vileman olikin. Vileman on jättänyt järkeviä lapsia maailmaan.

Aikku tykkää olla ihmisen seurassa, se ei ole mikään liitokavio, mutta hevosterapeutti se voisi olla. Aikku on säännöllisesti madotettuja vuoltu. Se on käynyt taluttajan kanssa järvessä, minne meni empimättä mielellään. Syksyllä 21 Aikku hankasi harjaa ja häntää, joten kesäihottuman riski on olemassa. Kesällä ei hangannut ollenkaan.

Aikku on myyty.